Blogging tips

martes, 24 de diciembre de 2013

Tradicions Nadalenques

Ja les tenim aquí les festes de Nadal i com cada any també el menjar tradicional. Són uns dies d'alegria per passar en família, tots ens ajuntem i gaudim d'aquests dies tant especials.
Pel més petits també, estan esperant que el seu "Cagatió" els porti molts regals...això si, si durant l'any s'han portat bé. Nosaltres sempre hem tingut un "cagatió" quan erem petits, ara tenim una petitona a casa...els temps canvien i també una mica les tradicions, però l'original per casa nostra sempre serà el que no té cara, ni ulls, ni boca...però s'ha de dir que és molt macu el que ens ha portat la padrina!!
Parlem dels plats típics que no pot faltar per aquestes festes...


Com cada any a casa meva pel dia 24 per la nit es fa un petit pica-pica, seguit de pa amb tomàquet amb carn a la brasa i per postres torrons i neules. Desprès del sopar arriva el moment de l'esperat "Cagatió". Li cantem la seva cançó i el piquem amb un bastó i desprès la màgia d'aquest petit ésser actua i regala moltes coses...és un moment molt macu per tots els nens i els que no són tant nens...

El dia 25 que és Nadal, ens ajuntem encara més gent i passem un dia amb harmonia i felicitat d'estar tots junts. Aquest dia preparem un pica-pica variat per tots els gustos, desprès la tradicional Escudella de Nadal de Galets, amb la seva carn d'olla i de segon plat els "Canelons de la mama", els postres una mica de torrons o gelat qui en vulgui i alguna copeta o cafè per acompanyar.
 
Normalment els Canelons són per el dia següent pel 26 que és Sant Esteve, però a casa sempre ho fem així.I si el durant aquests dos dies no ha estat suficient tiberi, pel 26 hi ha Vadella amb bolets o Pollastre Rostit amb prunes.


Aquestes dates senyalades són dies que ens saltem completament la dieta i que desprès de les festes es torna a començar més seriosament.



Que passeu unes BONES FESTES DE NADAL!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario